Wat is Yojana
Transparantie en betrouwbaarheid
Partners
Bestuur
Jaarverslag
Steunpilaren
Adviseurs
ANBI
 
 
Yojana op facebook
Zij staan achter Yojana
Een aantal organisaties zoals NCDO, Impulsis, Wilde Ganzen, Plan Nederland, NEMO en Cordaid steunen Yojana. Lees meer >>


AZ-voetballer
Ron Vlaar steunt
Sporten met extra doel

Lees meer over deze actie.

Yojana is erkend als ANBI

Ambassadeur van Yojana: voetballer Ron Vlaar

Toen Yojana me vroeg voor de "hoge post" van ambassadeur moest ik wel even nadenken. Ik kende Yojana wel een beetje omdat ik wel over ze heb gelezen en volgens mijn moeder vroeger ook heb meegedaan met de Yojana sponsor fietstoer. Maar dat vond ik niet voldoende en dus heb ik veel gelezen en me veel laten vertellen over het werk van Yojana. Ja, en zo ben ik echt enthousiast geworden.

Yojana werkt met een heel groot enthousiasme aan de toekomst van de jeugd in India. En dat doen ze nog zonder enige vergoeding ook! De projecten spreken me aan. Net als de aanpak van Yojana: geen bevoogding, maar wel heel kritisch. Niet doen wat we hier denken dat goed is, zoals scholen bouwen, maar met de Indiase partners zoeken naar de achterliggende problemen en die aanpakken. Niet zo eenvoudig, weet ik nu, maar wel de beste aanpak. Het is toch fantastisch dat nu al veel kinderen in die gebieden niet meer hoeven te werken omdat hun ouders er nu van overtuigd zijn dat ze veel beter naar school kunnen gaan?

De volgende stap is het verbeteren van dat onderwijs. Nog veel te veel dreunen de kinderen de leraar na. Ze leren dingen uit hun hoofd. En ze leren niet echt nadenken. Ze stellen ook geen vragen. Er is ook niets in hun dorp dat ze nieuwsgierig maakt. Daar willen Yojana en haar Indiase partners samen met de leerkrachten wat aan doen. Er komen twee Discoverycentra, een beetje te vergelijken met NEMO in Amsterdam, maar dan veel kleinschaliger. Door dingen te doen ontdekken de kinderen van alles en zullen ze meer willen weten. En Yojana gaat er voor zorgen dat de leerkrachten zo ondersteund worden dat ze ook de antwoorden kunnen geven op de vragen van de kinderen. De kinderen zullen het hele ontwikkelingsniveau van het gebied omhoog brengen.

Ik vind dat een fantastische aanpak ook al omdat Yojana veel deskundigheid heeft ingezet. Medewerkers van NEMO en TECHNOPOLIS en onderwijskundigen in Nederland, België en India hebben meegedacht bij het ontwikkelen van die aanpak. Ik begrijp heel goed dat het NCDO voor dit project de maximale subsidie voor innovatieve projecten ter beschikking heeft gesteld. Hier kunt u meer lezen over de Discoverycentra. Ik vraag u om ook mee te helpen met dit geweldige initiatief. Steun Yojana, maak leren weer leuk voor de kinderen van India.

Ambassadeur Ron Vlaar steunt Sporten met extra doel Lees meer over deze actie.

Voor algemene vragen kunt u terecht op yojana@xs4all.nl en voor vragen over deze brief op Ron.vlaar@yojana.nl